Селекционерът на Италия Чезаре Прандели остана изключително доволен от домакинската победа над Дания (3:1) в световна квалификация от нашата Група “B” в зона Европа. „Скуадра Адзура” е на първо място във временното класиране с 10 точки, следвана от България с 6 пункта също след 4 мача.

„Следващият ни мач е през март и затова трите точки бяха толкова важни. Искахме да посрещнем Коледа предварително. Класирането е благоприятно за нас, но още сме в началото. Тази вечер съм доволен по две причини – първо, след като имахме трудности през първите двадесет минути, когато непрекъснато се опитвахме да пробиваме през центъра, успяхме да реагираме и да се коригираме. Второ, след като получихме гол десет секунди преди края на първото полувреме, след като загубихме един играч в първата минута на второто полувреме, успяхме да играем добре и дадохме само едно голово положение за Дания”, заяви след мача Прандели.

„Марио Балотели направи изключителен мач. Нито веднъж не си изпусна нервите и беше много силен физически“, допълни 55-годишният специалист.