Селекционерът на Италия Чезаре Прандели заяви, че се гордее със своите футболисти, въпреки, че отпаднаха на полуфиналите за Купата ан конфедерациите. Снощи адзурите и Испания завършиха 0:0 в редовното време и продълженията, а иберийците се калсираха за финала след изпълнение на дузпи.

„Заслужихме си уважение. Уважението на нашите съперници и осъзнаването, че сме способни да се състезаваме с най-добрите. Испания е страхотен отбор, те имат приемственост и искаме да имаме тази приемственост. Играхме много с хората, къси пасове по земята. Но когато стигнеш до дузпите, всичко може да се случи”, заяви Прандели.

„Изиграхме страхотно първо полувреме и след това разбира се не успяхме да задържим същата интензивност. Опитахме да играем топката ниско, но те бяха много добри в защита и създадоха някои шансове на контра атака. Използвахме Джакерини много, особено през първото полувреме и трябва да поздравя моя отбор.“

„Както казах преди, искахме да играем по начина, по който играхме. Искахме да се справим с Испания на техническо ниво, почнахме по този начин и искам да продължим това, защото имаме точните качества, за да играем по този начин”, допълни специалистът.