Селекционерът Италия Чезаре Прандели сподели, че ако капитанът на Рома Франческо Тоти запази добрата форма, в която се намира, ще получи повиквателна за световното първенство в Бразилия следващото лято. „скуадра Адзура” вече си осигури място на Мондиал 2014, след като не може да бъде изместена от група „B” в зона Европа, в която България се бори за второто място и евентуално участие на бараж.

„Ще оценя състоянието на Тоти, както и на Антонио Касано. Това ще се случи месец преди началото на Световното първенство”, сподели Прандели пред италиански медии.

„Трябва да се вземат предвид множество фактори, но днес капитанът на Рома е във фантастична форма. Ако до Световното първенство оставаше малко време, аз веднага бих го поканил. Надявам се, че Тоти ще запази тази кондиция", допълни 56-годишният специалист.

Франческо Тоти се оттегли от националния тим на Италия през 2007 година, а след това отказа да се завърне за Евро 2008 в Австрия и Швейцария въпреки поканата на тогавашния селекционер Роберто Донадони. 37-годишният ветеран е записал в своята кариера 58 мача и 9 гола с екипа на „скуадра Адзура”.