Селекционерът на Италия Чезаре Прандели призна, че му предстои вземането на много трудни решения. Както е известно, специалистът трябва да определи първо разширения списък от играчи за Мондиал 2014, а след това и 23-ата, които ще играя в Бразилия.

"Игрите на италианските футболисти усложниха моята задача. Но това само може да ме кара да се радвам, защото на това се надявах. Със сигурност всеки един иска да играе на Мондиала, което определено ще бъде трудно постижимо.

Какво да ви кажа за Балотели, в националния тим той е безпогрешен. Вкарва голове и се представя добре. Лука Тони пък отново се наслаждава на играта. Не знам дали ще попадне в състава, тъй като отдавна взехме решение да подмладяваме и имаме намерение да продължим по този път. Ако обаче имаме някакъв проблем, наясно сме към кои хора можем да се обърнем", коментира спецът.

36-годишният Тони изживява втора младост, след като за своя Верона има 19 гола и дели второто място при реализаторите с Карлос Тевес от Ювентус. Лидер по този показател е Чиро Имобиле от Торино.