Необмислените прояви на Марио Балотели на терена може да му струват мястото на Евро 2012 с Италия, призна селекционерът на "адзурите" Чезаре Прандели. Италианският нападател има три червени картона, откакто пристигна в Манчестър Сити през лятото на 2010 година и Прандели призна, че дисциплината е голям проблем за 21-годишния талант.

Спецът дори не повика футболиста за контролата със САЩ тази седмица. "Не искам играчи, които си изкарват нарушения след реакция на терена, а след това биват изгонени. Той ми изглежда малко обезпокояващ", сподели Прандели.

"Когато казвам, че искаме да отидем на Европейското първенство подготвени, имам предвид, че не искам да виждам футболисти, които отначало ни оказват трудности, правят фаулове и след това ги гонят, оставяйки съотборниците си да страдат с 10 души на терена", добави селекционерът на Италия.

Попитан дали е вероятно Балотели да не попадне в състава за Евро 2012, Прандели отговори: "Все още имаме няколко месеца да обмислим това". Балотели има седем мача за "скуадра адзура" и един гол.