ПСЖ победи с 2:0 Борусия (Дортмунд) и с общо резултат 3:2 се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига. Срещата на "Прак де Пренс" се игра пред празни трибуни заради мерките срещу епидемията от коронавирус.

Неймар и Хуан Бернат вкараха попаденията за френския шампион през първото полувреме.

Звездата на домакините Килиан Мбапе остана на резервната скамейка в началото на мача заради остра ангина, но това не оказа влияние на играта на тима. ПСЖ овладя топката още в началото и опита да натисне, докато гостите действаха с добри контраатаки. Санчо отправи опасно воле, а удар на головата машина Ерлинг Холанд бе избит от Кимбапе. 

В 28-ата минута домакините изпълниха корнер, Неймар се измъкна от своя пазач и с летящ плонж прониза Дортмунд.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Борусия опита бързо да възстанови равенството, но вместо това получи леко куриозен гол в добавеното време на първото полувреме. Бернат опита да пусне топката по земя пред вратата на гостите, тя обаче директно влезе в мрежата без да се докосне до нито един футболист - 2:0.

През второто полувреме ПСЖ се прибра да брани аванса и разчиташе на контраатаки, докато гостите от Германия опитваха всякакви варианти да прострелят стража на домакините. 
Щурмът на Дортмунд не даде резултат, а Ди Мария бе близо до трети гол за ПСЖ, с който да реши всичко. Вратарят на германците обаче с мъка изби в корнер. 

В края на редовното време двата тима се сбиха. Емре Джан фаулира Неймар, след това двамата се сблъскаха. Това нажежи страстите и се намесиха почти всички играчи на двата отбора, като ситуацията бе близо до излизане извън контрол. Всичко завърши с червен картон за Джан и няколко жълти.

С човек по-малко Борусия не успя да застраши вратата на ПСЖ и френският тим продължи напред.