В сериозен инцидент се забърка вратарят на германския Борусия (Дортмунд) Роман Вайденфелер. Стражът на дортмундци е бил пребит заедно с негов приятел от петимa неизвестни, като мотивите за побоя са неясни. Вайденфелер седнал с негов приятел в италиански ресторант, когато около 20 часа в заведението се появили петимата биячи, които директно се нахвърлили на футболиста.

"Точно си бяхме поръчали салата и в ресторанта влязоха петима души. Мислех си, че искат да седнат на нашата маса. Те обаче веднага ни казаха да ставаме. Аз ги попитах защо. И тогава без предупреждение ни се нахвърлиха", разказа след това шокираният Вайденфелер. Той успял някак да се обади в полицията и служителите на реда се появили само след няколко минути. "Полицаите ги подгониха и накрая успяха да ги хванат", сподели Роман.

След преглед в местната клиника е станало ясно, че вратарят няма сериозни наранявания. "Извадих късмет. Благодарение на добрите ми рефлекси успях да избегна повечето удари", каза той. Човекът, който е бил с него в заведението, обаче не е извадил такъв късмет и е с множество наранявания./БЛИЦ