На 8 април 1996 година Ковънтри гостува на Манчестър Юнайтед в двубой от Висшата лига. Мачът е в неделя, а на "Олд Трафорд" има около 50 000 зрители. 

В началните минути на двубоя Ковънтри печели корнер, а защитникът на тима Дейвид Бруст се включва в наказателното поле на Юнайтед, за да помага в статичното положение. 28-годишният бранител се движи към далечната греда, за да засече топката, а от двете му страни Денис Ъруин и Браян Маклеър опитват да парират удара му. Скок, падане и оглушителен рев, който смразява публика, играчи и зрители. Петър Шмайхел, Ъруин и останалите футболисти закриват очите си с длани, докато крещят на лекарските екипи да влизат на терена незабавно. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Счупени са тибията и фибулата (костите, защитени с кора) на десния му крак. Кокалите са толкова разместени и раздробени, че разкъсват месото и кожата му. Кръвта се стича по терена. Следват общо 26 операции, които претърпява Бруст, а всички футболисти, които са били преки свидетели на гледката, минават специална психологическа терапия, за да се отърсят от шока на видяното.

До днешен тази контузия е в топ 5 на най-зловещите в историята на футбола.

Бруст показа как изглежда крака му 23 години по-късно. И гледката е все още толкова зловеща.