Аржентина и Уругвай излизат тази нощ в четвъртфинал на турнира Копа Америка. Двубоят е от 01:15 часа на стадиона в Санта Фе. Селекционерът на "гаучосите" Серхио Батиста няма да прави промени от състава, който победи Коста Рика с 3:0 в последния си мач от груповата фаза. Колегата му Оскар Табарес няма да може да използва контузения Единсон Кавани, както и наказаният Себастиан Коатес.

Любопитни факти
*Аржентина ще играе за втори път в Санта Фе на турнира Копа Америка. В първия си мач тимът направи 0:0 срещу Колумбия

*Победителят от Аржентина – Уругвай ще срещне на полуфинал победителя от Колумбия – Перу

*За последно Аржентина и Уругвай играх през есента на 2009 година. Тогава “гаучосите” биха с 1:0 с гол на Болати, а треньор беше Диего Марадона. Успехът класира Аржентина на световното първенство в ЮАР през 2010 година. От състава тогава и сега са 8 футболисти.

*Уругвай гони пето поредно класиране на полуфинал на Копа Америка

*Аржентина е домакинствала 8 пъти на Копа Америка и печели 6 от изданията. И в двата неуспешни пъти тимът е спрян от Уругвай. За първи път това се случва през 1916 година. Вторият случай е през 1987 година, когато на полуфинал Уругвай би Аржентина с 1:0 в Буенос Айрес. Година преди това “гаучосите” бяха станали световни шампиони и в състава им беше великия Диего Марадона.

Баланс: 177 мача, 81 победи за Аржентина, 43 равенства, 53 победи за Уругвай, г.р. 283:210

Вероятни състави:
Аржентина:
Ромеро, Сабалета, Бурдисо, Габриел Милито, Хавиер Санети, Фернандо Гаго, Хавиер Масчерано, Серхио Агуеро, Лионел Меси, Анхел ди Мария, Гонсало Игуаин
Резерви: Карисо, Андухар, Гарай, Камбиасо, Тевес, Пареха, Лавеци, Банега, Диего Милито, Рохо, Пасторе

Уругвай: Муслера, Перейра, Лугано, Викторино, Касерес, А. Перейра, Гонзалес, Перес, Риос, Форлан, Луис Суарес
Резерви: Мартин Силва, Хуан Кастийо, Егурен, Гаргано, Кр. Родригес, Абреу, Лодейро, Скоти