* Мексиканският защитник на Барселона Рафаел Маркес е готов за игра след 4 месеца извън терените заради контузия на коляното, която получи на полуфинала на Шампионската лига срещу Челси.
Маркес и Иниеста, който също се завръща в състава след продължителна контузия, може да попаднат в състава на каталунците за гостуването на Хетафе в събота. Нападателят Боян Къркич е контузен.

* Кристиано Роналдо все още не е напълно сработен с Реал (Мадрид), но генералният директор на клуба Хорхе Валдано е убеден, че португалецът иска да блесне в предстоящото гостуване на Еспаньол в събота.
“Може би изпитва лек гняв, тъй като е голям професионалист и иска винаги да показва най-доброто от себе си. Може би трябва да почакаме още няколко мача, за да го видим в пълния му блясък”, заяви Валдано пред Испанското национално радио.
 
* Севиля приема Сарагоса в събота, а президентът Хосе Мария дел Нидо се опита да защити треньора Маноло Хименес заради загубата от Валенсия в първия кръг.
“Хименес отново ще започне да печели мачове и ще сложи край на обвиненията на някои фенове срещу стила на игра. Всичко опира до победа, след това нова победа и после пак победа”, заяви Дел Нидо.
 
* Сарагоса ще бъде без халфа Анхел Лафита, който все още няма право да играе за клуба, тъй като от Депортиво (Ла Коруня) отказват да освободят жълтата му карта заради спор относно трансферната сума.
“Ще трябва да изчакаме до следващата седмица, но всички в Сарагоса сме убедени, че играчът ще може да се присъедини към тима след сряда”, заяви генералният директор на клуба Герхард Пошнер пред “Радио Сарагоса”.
 
* Атлетико (Мадрид) ще бъде без контузения си халф Раул Гарсия за домакинския мач срещу Расинг (Сантандер) в събота, но защитникът Антонио Лопес е възстановен от мускулно разтежение.
 
* Алмерия гостува на Спортинг (Хихон) в неделя без колумбийския си халф Фабиан Варгас, който претърпя операция на увредена кост и глезенни връзки на левия крак. Контузията бе получена докато той бе ангажиран с националния отбор./БЛИЦ