* Атлетико (Мадрид) се нуждае от победа като гост на шампиона Барселона, за да спре негативния старт на сезона, заяви аржентинският халф Макси Родригес на тима пред клубния сайт.
“Трябва да победим Барса, за да може да повярваме в силите си, заяви Макси, след като тимът има само точка от първите два кръга. – Трябва да вдигнем главите, да повярваме в победата.”
Барса спечели с 6:1 домакинството си през миналия сезон, преди да загуби с 3:4 в драматичен мач на “Висенте Калдерон”.

* Мачът на “Камп Ноу” ще бъде по отворен, отколкото двубоят с Интер за Шампионската лига, заяви халфът на Барселона Шави.
“Това винаги са били интересни срещи с много голове, заяви Шави пред сайта на каталунците. – Атлетико е в трудна ситуация и затова очаквам по-отворен мач.”

* Португалският защитник на Реал (Мадрид) Пепе ще изтърпи деветия мач от своето наказание за 10 срещи по време на двубоя с Херес.
Бранителят получи сериозната санкция, след като си изпусна нервите и се сдърпа с двама играчи на Хетафе по време на мач в края на миналия сезон.

* Шунсуке Накамура е под въпрос за Еспаньол преди гостуването на Депортиво (Ла Коруня). Японският халф има контузия на левия глезен, получена докато бе с националния отбор през миналата седмица.

* Котдивоарското трио на Севиля Дидие Зокора, Аруна Коне и Ндри Ромарик пропуснаха вчерашната тренировка, тъй като трябваше да пътуват до Мадрид, за да уредят визови проблеми свързани с участието на клуба в Шампионската лига. След завръщането си тримата са тренирали самостоятелно.

* Новакът Херес, който в неделя играе с Реал (Мадрид), официално представи халфа Фабиан Ореяна през седмицата, но чилийският национал няма да може да играе до 22 септември.
Херес, който играе в Примера дивисион за първи път в историята си, изпрани молба до Испанския спортен съвет да даде специално разрешение на играча, който страда от астма, да използва иначе забранения стимулант Салбутамол.

* Халфът Анхел Лафита премина медицинските тестове в Сарагоса, но не може да приключи трансфера си и да играе, преди да бъде разрешен спора между клуба и Депортиво (Ла Коруня) за цената му. В специално становище испанската футболна лига се произнесе в полза на Сарагоса, но Депортиво обжалва./БЛИЦ