* Нападателят на Валенсия Давид Вия отрече информациите за скандал между него и треньора Унай Емери, след като отправи критики заради дефанзивната игра на “прилепите” при 2:1 срещу останалия с 10 души Спортинг (Хихон). Мачът завърши 2:2.

“Тези думи бяха отправени към отбора като цяло, а не към определена личност. Бях разочарован, че изпуснахме две точки. Ако искаме да се борим за място в челото, не бива по такъв начин да губим точки”, заяви испанският национал. Утре Валенсия гостува на Хетафе.

* Лидерът Реал (Мадрид) ще бъде без наказания защитник Пепе и без контузените Шаби Алонсо и Рууд ван Нистелрой при завръщането на треньора Мануел Пелегрини във Виляреал.

“Жълтата подводница” вероятно ще може да разчита на възстановения Маркуш Сена, но Ариел Ибагаса е аут. Под въпрос е участието на бразилския нападател Нилмар и на халфа Давид Фустер.

* Аржентинският защитник на Барселона Габриел Милито поднови тренировки с топка, в опит да се завърне на терена след почти 17-месечно отсъствие заради контузия на коляното. Тази вечер Барса гостува на Расинг Сантандер.

* В Атлетико (Мадрид) са притеснени около физическото състояние на нападателя Серхио Агуеро и на крилото Шимао Саброса, след като двамата пропуснаха вчерашната тренировка заради мускулни проблеми.

Утре тимът на Абел Ресино приема Алмерия в търсене на първата си победа от началото на сезона.

* Английското крило на Сарагоса Джърмейн Пенант призова към търпение феновете, които освиркаха тима след последната загуба. В четвъртък новакът в Примера дивисион гостува на Спортинг (Хихон).

“Имаме добър отбор, но е първенството е трудно. Имаме и контузени играчи. Нуждаем се от време, за да има сработване между новите и старите играчи”, заяви Пенант.

* Еспаньол по всяка вероятност ще бъде без контузеното трио Раул Тамудо, Иван де ла Пеня и Шунсуке Накамура в домакинския мач с Малага в сряда.

* Депортиво (Ла Коруня), който в сряда гостува на новака Херес, ще съди халфа Анхел Лафита за неправомерно прекратяване на договора си.

Депортиво има неразрешен спор със Сарагоса около трансферната сума на Лафита, след като новаците се възползваха от клауза за откупуване, за да върнат халфа на “Ла Ромареда”./БЛИЦ