* Защитникът на Реал (Мадрид) Пепе ще се завърне в игра в Примера дивисион срещу новака Тенерифе, след като изтърпя наказание от 10 мача заради ритника срещу Франсиско Каскеро от Хетафе по време на мач в края на миналия шампионат.
“Сега ще мога наистина да докажа, кой съм аз като човек, като личност и като футболист”, заяви португалският национал по време пресконференция.
Халфът Шаби Алонсо поднови тренировки след като контузия от мача с ФК Цюрих в Шампионската лига и може да се появи в игра.
* Дмитро Чигринский може да се завърне в центъра на защитата на Барселона в предстоящото гостуване на Малага в събота. Украинецът няма права за предстоящия мач с Динамо (Киев) за Шампионската лига. Жерар Пике и Сейду Кейта ще получат почивка за мача в събота.
* Третият в класирането Севиля гостува на четвъртия Атлетик (Билбао), а андалусийци вече притискат Реал и Барса, след като записаха три поредни победи.
“Ако някой може да се бори с Реал и Барса за титлата, то това сме ние, заяви президентът на Севиля Хосе Мария дел Нидо пред в. “Ас”. – В момента, Севиля е на нивото на Реал (Мадрид) и малко изостава от Барселона.”
* Атлетико (Мадрид) гостува на Валенсия, като треньорът на “дюшекчиите” Абел Ресино е “на дузпата”, след като тимът му е на 19-о място и все още няма победа от началото на сезона.
“В момента смяната на треньора е малко вероятна. Трудно ще бъде да заменим Ресино, дори сложно”, заяви президентът на Атлетико Енрике Сересо пред в. “Марка”.
* Френският халф на Виляреал Робер Пирес призова за спокойствие в отбора, който в неделя ще преследва първата си победа за сезона при гостуването си на Депортиво (Ла Коруня).
“Играем добър футбол, но ни липсва малко увереност. Никой не е очаквал, че ще бъдем толкова назад в класирането (18-о място) след 4 мача, но сега е момента да докажем силата си”, заяви Пирес пред клубния сайт.
* Новакът Херес, последен в класирането, гостува на Еспаньол в неделя в преследване на първата точка в Примера дивисион в своята история.
“Трябва да избием от главите си мисълта, че сме отборът, който всички смятат за лесен съперник, заяви халфът Момо на пресконференция. – Четири загуби от четири мача и без отбелязан гол. Разколебани сме, но не и разочаровани.”/БЛИЦ