* Треньорът на Милан Леонардо се двоуми дали да пусне Роналдиньо като титуляр за предстоящото домакинство на Болоня в неделя. Плеймейкърът се представи чудесно в първия кръг от сезона при победата над Сиена, то бе неефективен при загубата с 0:4 от Интер и при нулевото равенство в Ливорно преди седмица.
Вариант за Леонардо е да заложи на Кларънс Зеедорф, който асистира и за двете попадения на Филипо Индзаги при победата с 2:1 над Олимпик (Марсилия) в Шампионската лига. Едно оставяне на Роналдиньо сред резервите, след като престоя там през по-голямата част на миналия сезон, рискува да унищожи вярата в собствените сили у бразилеца.

* Ювентус има сериозни проблеми с контузии преди домакинството на Ливорно в събота. “Бианконерите се опитват да продължат перфектния си старт на сезона, след като записаха три поредни победи.
“Старата госпожа” ще бъде без централния защитник Фабио Канаваро, който е аут за 15-20 дни след контузия на бедрото от мача с Бордо (1:1) в сряда. Халфовете Тиаго и Фелипе Мело също пропускат мача заради травми от мача с “жирондинците”.
Бразилският плеймейкър Диего има контузия на коляното, Мохамед Сисоко и Хасан Салихамиджич също са с травми, докато капитанът Алесандро Дел Пиеро опитва да се пребори с болки в бедрото.

* Дженоа, който също има 100-процентов рекорд от началото на сезона, гостува на Киево без Доменико Кришито, след като защитникът получи наказание от два мача след червения си картон при победата с 4:1 над Наполи.

* Халфът Андреа Поли е вероятният заместник на наказания Фернандо Тисоне, когато Сампдория (също с три поредни победи) приема Сиена в неделя.

* В неделя Естебан Камбиасо може за запише първия си мач след получената през август контузия контузия, когато Интер гостува на Каляри.
Аржентинският халф остана резерва при нулевото равенство с Барселона за Шампионската лига в сряда.

* Новият треньор на Рома Клаудио Раниери ще трябва да оправя проблемите в защита преди домакинския мач с Фиорентина в събота. Слабата отбрана на “вълците” пролича при загубата с 0:2 от Базел в Лига Европа.
“Виолетовите” ще могат да разчитат на Алберто Джилардино, след като италианският национал не игра през второто полувреме при загубата с 0:1 от Олимпик (Лион) за Шампионската лига заради червен картон.

* Всички спортни състезания в Италия през този уикенд ще започват с минута мълчание заради загиналите шестима италиански войници при бомбен атентат в Афганистан в четвъртък./БЛИЦ