* Манчестър Сити има проблеми с контузени играчи преди гостуването на Арсенал в събота, като аржентинският нападател Карлос Тевес пропуска мача заради травма в коляното, а Робиньо е под въпрос.
Тевес получи контузията при загубата с 1:3 от Бразилия в събота и ще бъде извън игра за следващите две седмици. Робиньо пък получи болки от стара травма.
Парагвайският национал Роке Санта Крус продължава да е аут от игра заради проблеми с коляното, но халфът Венсан Компани, който страдаше от болки в пръст се завръща в тима.

* Арсенал ще бъде без руския си халф Андрей Аршавин заради разтежение в слабините, но се очаква завръщането в игра на капитана Сеск Фабрегас след контузия на сухожилие.
Тио Уолкът поднови тренировки след травмата в гърба, но все още не е готов да се върне на терена.
 
* Защитникът на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд може да се завърне в игра в съботния мач с Тотнъм, след като страдаше от контузия на бедрен мускул.
“Има вероятност Рио да играе в събота, заяви мениджърът на “червените дяволи” Сър Алекс Фъргюсън пред клубния сайт. – Не съм убеден до колко е голяма вероятността, но все пак съществува.”
Ирландският национал Джон О`Шей може да пропусне мача, след като се завърна от националния отбор с контузия на прасеца.
 
* Централният защитник на Тотнъм Себастиан Басонг прави опити да излекува контузия на коляното, която получи по време на националния отбор на Камерун.
Джонатан Уудгейт и Майкъл Доусън се твърдо аут за мача и Хари Реднап е принуден да заложи на Басонг като партньор на Ледли Кинг, който се възстанови от разтежение в слабините.
Очаква се дебют за тима да направи Нико Кранчар, който в последния ден на трансферния прозорец премина в Портсмут.
 
* Деко е под въпрос за гостуването на Челси на Сток Сити в събота, след като получи контузия при победата на Португалия над Унгария в сряда.
Джо Коул и Пауло Ферейра взеха участие в тренировките на тима през седмицата, но все още не са готови да запишат дебюта си за сезона.
 
* Сток Сити ще може да разчита на нападателя Джеймс Бийти, който е възстановен от контузия на коляното и може да попадне в групата на тима заедно с новите попълнения Дийн Уайтхед и Дани Колинс.
 
* Защитникът на Ливърпул Фабио Аурелио е на линия да запише първия се мач за сезона срещу Бърнли, след като е възстановен от операция на коляното.
Италианското попълнение Алберто Акуилани ще трябва да лекува още три седмици контузията на глезена, докато Даниел Агер продължава да е извън игра заради контузия на гърба.
 
* Дебют за Бърнли може да запише взетия под наем от Портсмут нападател Дейвид Нъджънт. Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Ричард Екърсли се завръща в отбора след наказание./БЛИЦ