* Единственият контузен в Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд ще мине фитнес тест по-късно днес, за да се разбере дали ще може да играе в градското дерби с Манчестър Сити.
Нападателят на “гражданите” Еманюел Адебайор започва да изтърпява наказанието си от три мача, докато бившият нападател на “червените дяволи” Карлос Тевес вероятно ще пропусне мача заради контузия на коляното.

* Арсенал ще заложи на Вито Маноне на мястото на контузения вратар Мануел Алмуния, докато нападателят Робин ван Перси гще се завърне след проблемите в коляното.
На 10% се оценяват шансовете на Андрей Аршавин да вземе участие в мача, докато бразилският халф Денилсон е твърдо аут заради болки в гърба.

* Халфът на Челси Джо Коул може да се появи в игра за мача с Тотнъм, след като срещу Порто за Шампионската лига се завърна в тима, но като резерва.
Мениджърът на “шпорите” Хари Реднап ще трябва да избира между възстановения вратар Еурельо Гомеш и бившия страж на “сините” Карло Кудичини.

* Защитникът на Болтън Джоуи О`Брайън ще бъде извън игра за поне 4 месеца, след като претърпя операция на коляното. Мениджърът на тима Гари Мегсън обаче няма други притеснения с контузени играчи за домакинския мач със Сток Сити.
Вратарят на “грънчарите” Томас Сьоренсен и нападателят Джеймс Бийти ще бъдат на линия за мача, след като се възстановиха от контузиите получени при загубата с 1:2 от Челси преди седмица.

* Мениджърът на Съндърланд Стив Брус има проблем с избора на защитници за гостуването на Бърнли, след като Джордж Макартни и Фил Бардсли са възстановени.
Халфът Лий Кетърмол е под въпрос. Той пропусна няколко тренировки през седмицата заради контузия на петата.

* Халфът на Хъл Сити Дийн Марни е готов за предстоящото гостуване на Бирмингам Сити, но контузените защитници Антъни Гърднър и Стивън Муйоколо ще пропуснат мача.
Еквадорският нападател Кристиан Бенитес на бирмингамци ще запише първия си мач като титуляр, но Джеймс Макфадън и Франк Кедрю са трайно контузени.

* Евертън ще може да използва новото си попълнение Лукас Нийл, след като австралийският защитник вчера оформи трансфера си като свободен агент./БЛИЦ