* Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес се надява Фернандо Торес да вкара гол срещу Уулвърхемптън на „Анфилд” утре и да стане футболистът на „червените”, който за най-кратко време е отбелязал 50 попадения за първенство. В момента Хлапето има 49 гола в 70 мача от Висшата лига.

* Халфът на Ливърпул Хавиер Масчерано започва да изтърпява своето наказание от четири мача, което бе наложено заради втория му червен картон за сезона. По този начин Алберто Акуилани може да запише своя дебют като титуляр във Висшата лига.

* Робиньо може да се завърне в игра за Манчестър Сити в утрешния мач със Сток Сити, който ще е дебютът на Роберто Манчини начело на „гражданите”.

* Челси ще бъде без Никола Анелка при гостуването си на Бирмингам в събота. Французинът е с разтежение на сухожилие. Това ще наложи Дидие Дрогба да си партнира в атака с Дийн Стъридж.

* Ледли Кинг ще подсили Тотнъм за гостуването на Фулъм в събота, след като е напълно възстановен. Лука Модрид обаче пропуска мача заради контузия на глезена.

* Хъл Сити за последно ще може да разчита на Сей Олофинджана и Даниел Кузен в мача си с Манчестър Юнайтед в неделя, преди двамата да отидат да играят на купата на Африканските нации, съответно за Нигерия и Габон.

* В Хъл Сити се надяват Ник Бармби да бъде възстановен за мача с „червените дяволи”, след като той принудително бе заменен по време на двубоя с Арсенал заради контузия в прасеца.

* Бразилските братя близнаци Рафаел и Фабио да Силва се завръщат в състава на Манчестър Юнайтед, за да подпомогнат оредялата защита за мача с Хъл Сити. Мениджърът Сър Алекс Фъргюсън обяви, че Уес Браун и Неманя Видич ще се завърнат в игра за мача с Уигън на 30 декември, но се надява поне единият да е готов да излезе на терена в неделя.

* Астън Вила може за запише своеобразен „Голям шлем” с победи над отборите от Топ 4 в рамките на един сезон ако в неделя победи Арсенал. Тимът на Мартин О`Нийл вече се наложи като гост над Ливърпул и Манчестър Юнайтед, и победи Челси като домакин.

* Нападателят на Съндърланд Дарън Бент отрече информациите от вестниците, че неговата фобия от паяци ще му попречи да играе на световното първенство в ЮАР, ако попадне сред избраниците на Фабио Капело.
„Световното първенство е върха в кариерата на всеки футболист и е глуповато да се твърди, че ще пропусна шанса си заради паяци”, заяви Бент пред клубния сайн на „черните котки”, които утре играят с Евертън./БЛИЦ