Звездната футболна кариера е нещо, за което мнозина мечтаят. Голямата игра обаче не продължава дълго и всеки трябва да се подготви да продължи напред, когато премине 32-33 години. Редом с многото случаи на успели футболисти, които стават треньори, анализатори, ръководители или собственици на клубове, има и такива, чиято нова професия няма нищо общо с футбола. Ето най-фрапантните житейски промени, които преживяха бивши футболисти:

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

1. Дарио Силва (сервитьор)
Уругваецът вкара над 100 гола в цялата си кариера, като игра в няколко испански клуба и най-много в Малага. Сега работи като сервитьор в пицария в града, след като животът му се промени коренно след инцидент през 2006 година.

2. Ариен Де Зеув (частен детектив)
Холандският футболист игра като централен защитник в Портсмут и Уигън, но реши, че това не е неговото призвание и започна да учи медицина. Сега е частен детектив, специализиран в съдебната медицина.

3. Фаустино Асприля (бизнес с презервативи)
50-годишният колумбиец стана известен в Европа през 1992 година с трансфер в Парма, след което игра в Англия за Нюкасъл и отново в италианския тим. След като се пенсионира, Асприля призна, че е получил оферта да работи като порно актьор, но реши да даде своя принос за индустрията и създаде своя марка презервативи "Тино".

4. Дейвид Мей (вносител на вино)
Игра в Манчестър Юнайтед през 90-те и спечели куп отличия, сртед които и Шампионската лига. След края на кариерата си инвестира спестеното в бизнеса с вина и внася от чужбина.

5. Чейс Хилгенбринк (свещеник)
Американският защитник игра предимно в местната Сокър лига, като има и няколко години в Чили. Тогава усети връзката си с Бога и реши да стане свещеник.

6. Джоди Крадък (художник)
Игра в Съндърланд и Уулвърхемптън, а като действащ футболист имаше хоби да рисува, което по-късно превърна в професия. Сега  е активен художник и изложби в няколко галерии.

7. Джон Чиедорзи (бизнес с надуваеми замъци)
Нигериецът не изпъкна особено в английския футбол, макар да изкара цели 4 години в Тотнъм. След края на кариерата си, той създаде фирма за отдаване под наем на надуваеми замъци за детски партита.

8. Даниел Освалдо (певец)
Роденият в Аржентина бивш италиански национал завърши кариерата си през 2016 година, но през януари реши да се завърне и на 33 подписа за година с аржентинския Банфийлд. Между двата периода Освалдо се отдаде на музиката и стана рок певец, като с групата му Barrio Viejo вече имат издаден албум, а изявите на сцената дадоха възможност да се отдаде на алхохола, цигарите и хубавите жени.

9. Филип Албърт (производител на плодове и зеленчуци)
Най-добрият момент на белгиеца беше в Нюкасъл (96 мача и 8 гола), като сложи край на кариерата си през 2000 година. Прекара няколко години като ТВ коментатор, след което основа фирма за производство на плодове и зеленчуци.

10. Хакан Шюкюр (шофьор на такси)
Легендата на турския футбол напусна страната си по политически причини, след което се премести в САЩ. Там откри свое кафене, но в момента е шофьор на такси.

Превод: БЛИЦ