Бившите съсобственици на Бирмингам Сити Дейвид Съливан и Дейвид Голд са направили оферта от 50 милиона паунда за закупуването на английския Уест Хям.

“Чуковете” са в зоната на изпадащите във Висшата лига, а през изминалата година бяха ударени от фалита на исландския си президент и от финансовия колапс на основния си спонсор.

Голд бе признал, че иска да притежава клуб в Южна Англия, след като продаде Бирмингам Сити на бизнесмена от Хонг Конг Карсън Йънг през октомври.

Според “Скай Спортс” двамата бизнесмени с първо име Дейвид са се спрели на Уест Хям и са готови да предложат свежи финанси на тима от Източен Лондон за януарския трансферен прозорец.

След фалита на “Ландсбанки” в момента 70% от от Уест Хям са притежавани от “Страумур Банк”, друга исландска банка, в която бившият президент на клуба Бьорголфур Гудмунсон притежава 41%. В момента директорът на “Стаумур” Андрю Бернхард е президент на “чуковете”.

Заради финансовите си проблеми през последните две години лондонският клуб не успя да привлече големи звезди и се концентрира върху отдаването под наем и продажбата на скъпоплатените си футболисти. Лукас Нийл, Фреди Люнгберг и Крейг Белъми бяха сред играчите, които напуснаха клуба от “Ъптън Парк” през този период./БЛИЦ