Новият собственик на Челси Тод Боули поиска промени във Висшата лига, които да доближат английското първенство до американските НБА и МЛБ.

48-годишният богаташ гостува в подкаста „SALT“, където предложи плейофи да определят отборите, които ще изпаднат в Чемпиъншип или ще продължат да играят във Висшата лига.

Според него е добре да се организира и Мач на звездите, в които звездите от отборите от северната част на Англия да се изправят срещу конкурентите си от южната част.

Боули твърди, че организирането на подобна шоу проява ще позволи да се съберат финансови средства, които да бъдат инвестирани в долните дивизии на английския футбол. Босът на Челси подчерта, че подобна инициатива в САЩ се е отразила доста положително на цялостната пирамида на американския спорт.

„Изключително се надявам, че Висшата лига ще се поучи от американските спортни първенства и да си зададе правилните въпроси: „Защо не организираме турнир с четирите отбора от дъното на класирането? Защо да не направим Мач на звездите?“, заяви Боули.

„Хората постоянно говорят за отделяне на пари за цялата пирамида на английските футболни първенства. Мачът на звездите на МЛБ в Лос Анджелис през тази година донесе приходи от 200 милиона долара. Да направим подобна среща във Висшата лига, в която Северът ще се противопостави на Юга и да съберем необходимите пари за долните дивизии“, допълни босът на Челси.