Наставникът на Барселона Хосеп Гуардиола призна, че шефовете са му предложили 6-годишен договор, но той е отказал. Пеп преподписа само за един сезон с Барса. "Предпочетох да не се обвързвам за дълъг период, въпреки че ми предложиха удължение на договора за още 6 години", коментира Гуардиола.

Той събра отбора на подготовка за новия сезон. Явилите се футболисти преминаха през обичайните медицински изследвания. Сред тях бе и новото попълнение Адриано Корея.

На този етап Пеп може да разчита на 9 играчи от основния тим. Това са Хосе Пинто, Максуел, Габриел Милито, Адриано, Сейду Кейта, Александър Хлеб, Боян Къркич, Златан Ибрахимович и Жефрен. Към тях се присъединиха и 18 футболисти от дублиращата формация на Барса.

Испанските национали и световни шампиони Виктор Валдес, Пике, Пуйол, Шави, Иниеста, Бускетс, Педро и Вия ще започнат тренировки от средата на следващия месец. В рамките на август подготовката си ще стартират и Лео Меси и Дани Алвеш.

Гуардиола заяви, че шведският нападател Златан Ибрахимович сам ще вземе решението къде да продължи кариерата си. Футболистът добави, че иска да остане на "Камп Ноу"./БЛИЦ