Вчерашното истанбулско дерби между Фенербахче и Галатасарай завършил при нулево равенство. След това „Джим Бом“ излезе с официална декларация, в която обвинява ВАР и съдиите в подкрепа към „канарчетата“.

Визират се две ситуации, при които защитникът Александър Джику нарушава правилата срещу Мауро Икарди в наказателното поле, а фаул не е отсъден. При едно от тях той е ударен в главата от ганаеца, а при другото е блъснат от бранителя в гредата. Галатасарай показа и снимка на насиненото дясно око на аржентинския нападател.

„Опитват се да се изкарат жертви чрез играч, който се удари в гредата. Нека обществеността да прецени“, беше лаконичният отговор на Фенербахче.

Звездата на „канарчетата“ Един Джеко също взе отношение и подкрепи позицията на клуба си. Босненецът се нахвърли върху трансферния гуру Фабрицио Романо, че е подкрепил позицията на Галатасарай. В отговор италианецът заяви, че е споделил в социалните мрежи и гледната точка на Фенербахче.

„Човекът удари гредата с главата си, като те го качват в „Инстаграм“ и плачат за дузпа. Типично за тях… Срамота…“, обяви Джеко.