Мачът от първия кръг в турнира за Купата на Германия между отборите на Оснабрюк (Трета дивизия) и Лайпциг (Втора дивизия) беше прекратен, след като главният рефер бе ударен в главата от предмет, хвърлен от трибуните.

Инцидентът стана в 71-ата минута при резултат 1:0 за домакините. Реферът Мартин Петерсен се строполи на тревата, след като беше уцелен с в главата. Според част от информациите по него е хвърлен камък, според други става въпрос за запалка.

Изяснява се и това дали предметът е хвърлен от фен от гостуващата агитка. Срещата веднага беше прекъсната, докато се окаже лекарска помощ на човека в черно. Съдията обаче не беше в състояние да продължи. Все още полицейското разследване по случая продължава. Извършителят ще бъде заловен, обещаха представители на органите на реда.

След 26-минутно прекъсване шпикерът на стадиона уведоми зрителите, че играта няма да бъде подновена. Пострадалият Петерсен беше откаран в болница, а състоянието му остава нестабилно.

В същото време елитният Херта победи втородивизионния Арминия (Билефелд) като гост с 2:0. Опитният Саломон Калу откри резултата в 73-ата минута, а в 88-ата Владимир Дарида реши всичко - 0:2.

Останалите резултати от днес:

Санкт Паули - Борусия Мьонхенгладбах 1:4
Алемания Аахен – Нюрнберг 1:2 след дузпи (0:0 в ред. време)