Мач от мексиканския футболен елит бе прекратен, след като въоръжен мъж започна да стреля по полицаи пред стадиона в северния град Тореон.
 
Местният клуб Сантос и Морелия играеха при 0:0 в 40-ата минута, когато се чуха изстрелите извън съоръжението. Телевизионното предаване показа играчите и реферите да тичат да се скрият в съблекалните. Аржентинският нападател на домакините Емануел Лудуена носеше на ръце детето си.
 
Феновете, много от които бяха с деца, залегнаха по трибуните. Хиляди нахлуха на терена, за да се отдалечат от мястото на стрелбата извън стадион “TSM”.
 
Полицията в Тореон обяви, че местен полицай е бил ранен при стрелбата със заподозрян за продажба на наркотици. Няма наранени сред зрителите на мача.
 
Президентът на Сантос Алехандро Ирарогори и вратарят на тима Освалдо Санчес излязоха в центъра на терена и обявиха, че мачът е прекратен.
 
Това е първият случай в Мексико, когато заради престрелка с наркобанди се прекратява футболен мач. През миналата година заради подобен инцидент бе спряна бейзболна среща в Рейноса./БЛИЦ