ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Полицията в Лондон спря разследването срещу рефера Марк Клатенбърг. Скандалният съдия опропасти тотално дербито от Висшата лига на 28 октомври Челси – Манчестър Юнайтед (2:3). Клатенбърг бе разследван за расизъм след оплакване от Обществото на черните адвокати.

Те твърдяха, че чернодрешкото е обидил нигериеца Джон Оби Микел на „маймуна” по време на мача. Обвиненията срещу рефера обаче са свалени заради липса на доказателства. Челси направи собствено оплакване към ФА, като там разследването все още тече и решение се чака в края на седмицата. След твърдения на бразилските национали Рамирес и Давид Луис, че Клатенбърг е нарекъл Оби-Микел „маймуна", и клубът им поде безпрецедентна кампания срещу съдията.

„Разпитахме когото трябваше и не открихме жертви. Случаят остава като регистриран инцидент. Без жертва на конкретно нарушение, без доказателство, че е била нанесена обида, няма как да разследваме този случай”, обясни говорител на полицията. Скандалният рефер все пак ще бъде пратен на психолог. Това обявиха от Асоциацията на професионалните съдии в Англия и допълниха, че без това изискване Клатенбърг няма да получи наряд да ръководи нови срещи.Междувременно стана ясно, че собственикът на Челси Роман Абрамович е разбрал за расисткия скандал, едва след като отборът е пуснал официална жалба срещу рефера.