Белгийският футболен съдия Крис Шелстрате е в добро здравословно състояние и няма опасност за живота му, съобщават местните медии. 37-годишният рефер направи опит да се самоубие в събота преди мач, прерязвайки вените си, след което беше приет спешно в болница. Той ще остане още няколко дни в клиниката, докато се възстанови напълно.
 
В Белгия уточняват, че Шелстрате е опитал да сложи край на живота си заради лични проблеми и че случаят няма нищо общо с футбола.Срещата от белгийската Втора лига между Тюбиз и ФК Брюксел трябваше да се проведе в събота, но беше отложена.

Шелстрате е бил открит в безпомощно състояние на пода в тоалетната от друг член на съдийската бригада, който извикал за помощ. На този етап няма информация за мотивите, поради които Шелстрате опита да сложи край на  живота си.
 
Миналата седмица срещата от Бундеслигата между Кьолн и Майнц не се игра заради друг опит за самоубийство. Направи го съдията от ирански произход Бабак Рафати. По-късно адвокатът му обяви, че причината да посегне на себе си е депресия.