Престатин Таун спечели Купата на Уелс за първи път в историята си. На финала скромният тим победи фаворита Бангор Сити с 3:1 след продължения над сочения за фаворит отбор на Бангор Сити. Редевното време завърши 1:1.


Джейсън Прайс откри резултата за Пристатин още в 3-ата минута, но Сити изравни в 59-ата с гол на Крис Сим с глава.  В продълженията Майкъл Джонсън от Бангор бе изгонен в 102-ата минута, а само секунди по-късно Рос Стивънс се разписа за 2:1, преди Прайс с втория си гол в мача да фиксира крайното 3:1 след грешка на защитата на Бангор в 109-ата минута.

Престатин, който е от малко градче в северен Уелс, играе в елита на страната от 2008-а година. Куриозното е, че клубът дълго време нямаше лиценз на стадиона си и търсеше други игрища за домакинските си мачове. Местното стадионче е с капацитет 1200 места, но има осветление. Сега предстои федерацията да направи проверка и да излезе с решение относно лиценза на победителите и да се произнесе дали те имат право да играят в евротурнирите.