По-малко от два месеца преди началото на Мондиала в Бразилия (12 юни), отборите участници вече заявиха претенциите си. 32 тима ще се настанят в 12 града, а всеки иска нещо по-различно, с което да се почувства у дома.
 
Играчите на Южна Корея са поискали да бъде изградена стена около тренировъчното им игрище, за да се гарантира неприкосвеноста на личния им живот. Освен това треньорът им Хонг Мюнг-Бо иска във всяка стая да има бягащи пътеки, с които играчите му да поддържат формата си.
 
Японците пък държат да има джакузи във всяка баня, а французите на течния сапун. Алжирците поискали във всяка стая да има по едно издание на Корана, докато еквадорците желаят ежедневни доставки на банани.
 
Чилийците са записали в графа специални изисквания телевизори с плосък екран, а уругвайците - тихи климатици. Швейцарците поискали бърз интернет, а португалците конзоли за видео игри.
 
Организаторите на Мондиала обещаха да се съобразят с това да предоставят всички необходими условия, но заявиха, че няма да се съобразят с всяка прищявка на играчите.