Манчестър Юнайтед готов да се раздели с Кристиан Ериксен, пише "The Athletic". Очакванията са националът на Дания да се завърне в Аякс, където игра през 2012/13, а "червените дяволи" да искат 5 милиона паунда за него. Договорът му с клуба от "Олд Трафорд" изтича след края на този сезон.

За Ериксен преминаването в гранда от Амстердам ще бъде завръщане на „Йохан Кройф Арена“, където той игра между 2010 и 2013 година преди да бъде продаден в Тотнъм срещу 13 млн. паунда. За Аякс Ериксен има 163 мача, в които реализира 32 гола и направи 65 асистенции.

За Манчестър Юнайтед халфът записа 72 мача, в които вкара 3 гола и направи 13 асистенции от 2022 година насам, когато пристигна на "Олд Трафорд". 

В кариерата си датчанинът е играл още за Интер и Брендфорд.

Припомняме, че Ериксен претърпя истински ужас по време на Евро 2020, когато в мач от груповата фаза срещу Финландия той получи сърдечен арест. За щастие офанзивният играч се възстанови и отново радва феновете с изявите си. През това лято пък се завърна на шампионат на Стария континент, след като изведе страната си и дори вкара гол срещу Словения.