Преводачът на испанския национален отбор по време на Световното в Русия през 2018 година Алекс Пеня забърка страшен скандал. Той разкри любопитни неща от кухнята на Ла Фурия, разказвайки за алкохол, цигари и изневяра.

Мексиканецът заяви, че единственият, който се е държал професионално през цялото време е бил Андре Иниеста и допълни, че футболистите са били разделени на групички според отборите, в които играят. 
 
Проблемът на Испания бяха алкохолът, цигарите и купоните. Влизах в общата зала и виждах бутилки от бира, цигари, наргилета… Дори ме помолиха в седем сутринта да им поръчам бира“, спомня си Пеня.

Преводачът пази най-лоши спомени от бившия защитник на Барселона - Жерар Пике. Според него той е човек, който не е стъпил здраво на земята и гледа останалите хора неуважително, с презрение дори.

Най-големият скандал Алекс Пеня обаче забърка с Даниел Карвахал.
 
„Бях в кухнята с Начо Монреал, Дани Карвахал и Давид Де Хеа. Помолиха ме да поканя руски момичета на парти с тях. Отидохме в един от апартаментите в хотела, поръчаха си водка и наргиле. Изведнъж Карвахал ме помоли да кажа на една от тях, че иска сексуални услуги. Де Хеа пък прекара нощта с едно от момичетата, въпреки че вече беше срещнал бъдещата си съпруга", разкри Пеня.