Невиждан скандал разтърси сръбския футбол. Първо временният президент на футболния съюз Марко Пантелич освободи няколко членове на Изпълкома на местната федерация. Сред тях са Ненад Биекович, Мариян Рънич, Душан Мракич, Драган Илич и Бранко Стоякович.

Само час по-късно въпросната групичка извърши преврат и оглави Сръбската футболна федерация. Съобщението на Пантелич за тяхното уволнение беше премахнато от официалния сайт, а Биекович беше обявен за нов временен президент на централата.

„Аз съм мотивиран да водя борба за спасението и просперитета на сръбския футбол. Опитът на бившия вицепрезидент на федерацията Ненад Биекович и няколко други освободени членове от Изпълкома да превземат централата е незаконен. Те преследват личните си интереси, а не доброто на сръбския футбол. Тези бунтовници, подкрепени от генералния секретар на Сръбския футболен съюз Йован Сурбатович, доказаха, че за тях няма нищо свещено", заяви сваленият от власт Марко Пантелич.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

"Демонстрираха арогантността си, провеждайки самостоятелно заседание на Изпълкома. Техните решения обаче са нищожни и невалидни. Заседание може да бъде свиквано само от президента на федерацията, вицепрезидента или почетния президент, ако няма избран вицепрезидент. Временно изпълняващ президент може да бъде избран само, след като е посочен от президента на СФС. Заседание на Изпълкома трябваше да има в понеделник, но през уикенда всички членове бяха информирани, че то се отлага за четвъртък (27 май).

В резултат на това определени членове на Изпълкома направиха заседание по собствена инициатива, с което опитват да превземат Сръбския футболен съюз. Те обаче преди това бяха освободени от мен от постовете им, а и заседанието им е незаконно според устава на федерацията. Затова и решенията им са нищожни.

От години се излива много кал върху сръбския футбол. Имаше достатъчно предупреждение от страна на УЕФА заради незачитане на правилата от страна на нашата федерация. Омръзна ми да слушам за ниското качество на първенството. Не мога да стоя отстрани и да гледам как някои личности безчинстват. Ще се боря и няма да позволя на мафиотския октопод да обземе сръбския футбол. Готов съм да жертвам живота си за страната и нашия футбол“, добави Марко Пантелич.

42-годишният легендарен нападател на Херта застана временно начело на Сръбския футболен съюз в край на март, след като президентът на централата Синиша Кокеза подаде оставка заради замесване на името му в организираната престъпност в страната. Месец по-рано Кокеза беше разпитван от полицията заради връзките му с фенски групировки на Партизан, членове на които бяха арестувани по подозрения за убийства, отвличания и трафик на наркотици.