Една от звездите на Хофенхайм през последните години Сеяд Салихович ще продължи кариерата си в китайския елитен тим Гуиджоу Рене. 30-годишният босненски национал намекна за раздяла с германския отбор още преди няколко седмици.

Националът на Босна и Херцеговина имаше договор за още един сезон с Хофенхайм, но реши да продължи в Гуиджоу Рене, който спечели Купата на Китай през 2013 година, а през изминалия сезон завърши на шесто място в първенството.

„За мен настъпи моментът, в който да реша дали искам да завърша кариерата си тук или да направя още един скок. За мен това ще бъде истинско приключение и се радвам много”, сподели Салихович, който бе част от Хофенхайм от най-ниските нива на немския футбол до изкачването му в елита. През пролетния дял от Бундеслигата обаче той записа само 9 участия заради контузии.

„Една ера приключва. Сали остава част от най-новата история на Хофенхайм. Той допринесе много за развитието на клуба”, заяви босът на клуба Дитмар Хоп.

Сеяд Салихович има 171 мача в Бундеслигата и е голмайстор номер 1 на Хофенхайм в немския елит с 46 попадения. Към статистиката трябва да се добавят още 27 мача и 6 гола във Втора Бундеслига, както и 31 срещи и 10 гола в регионалните лиги. В 19 мача от турнира за Купата на Германия е вкарал 5 гола.