Президентът на колумбийската футболна федерация Рамон Хесурун и синът му са загазили яко след финала за Копа Америка в Маями. Там техният тим загуби от Аржентина с 0:1 след продължения.

Хесурун и синът му опитали да слязат на терена на “Хард Рок Стейдиъм” и да присъстват на награждаването  Човек от охраната обаче спрял, тъй като бил получил инструкции да не пуска още няколко минути хора на терена.

„Ти знаеш ли кои сме ние?!, започнали да крещят двамата и тръгнали да си пробиват път. Охранителят сложил ръка върху гърдите на сина на Хесурун, за да го спре. Тогава президентът на колумбийската федерация го избутал, а синът хванал служителя за врата и го съборил на земята. Започнал да го удря и рита в главата. Баща му пък избутал служителка от охраната, която се мъчела да помогне на колегата си. От полицията допълват, че двамата колумбийци са ударили и друг човек от охраната. След това те са били задържани.

Скандали съпътстваха финала. Двубоят стартира с час и половина по-късно, тъй като се бяха струпали много фенове без билети. Десетки от тях бяха арестувани след сблъсъци с полицията и охраната на стадиона.