Люксембургският пърненец Дюделанж поднесе изненадата във втория квалификационен кръг на Шампионската лига, след като елиминира Ред Бул Залцбург. Президентът на клуба Ромен Шумахер обяви след реванша (3:4), че е остарял с 10 години заради развитието на срещата, която протекла като по сценарий на Хичкок.
 
“Това е голямо постижение. Развитието на срещата беше по-неочаквано и от сценарий на Хичкок. Какъв мач! Тази вечер остарях с 10 години. Невероятно е, че вкарахме три гола като гост в Австрия. Много рядко отбор от Люксембург е бил близо до подобно постижение, а ние вече обърнахме страницата на историята”, заяви Шумахер.
 
“Много емоционален двубой. Залцбург е по-добрият отбор, но ние опитахме да компенсираме недостатъците си с колективен дух. Искахме да играем на контраатака и тактиката ни даде резултат. За мен беше изненада, че открихме резултата. Победата с 1:0 в първия мач не ме учуди, но съм изненадан, че продължаваме напред. Отбор като Дюделанж се нуждае от късмет срещу такива съперници. Ние разполагаме с опитни играчи и биткаджии, но също така имаме и много талантливи футболисти”, заяви треньорът Дидие Филип.