Президентът на Байерн Карл Хопфнер обяви официално, че бившият бос на баварците Ули Хьонес ще се завърне на работа в клуба от януари следващата година.

Хьонес е осъден на 3 години и половина затвор заради укриване на данъци, но според законите в провинция Бавария за лишените от свобода, 62-годишният бивш бос на клуба може още през януари да стане затворник, който да работи извън пределите на затвора. Той трябва само докаже, че има осигурено работно място.

Баварците вече са подготвили всички документи за връщането на бившия президент да работи в юношеската школа на клуба като затворник, работещ през деня извън затвора.

„Всички ние ще се радваме, ако може да започне работа през януари независимо в кой ден. За него ще бъде невероятно да бъде отново сред нас”, заяви Хопфнер в рамките на пресконференцията за удължаването на договора на спортния директор Матиас Замер до лятото на 2018 година.

Хьонес ще може да напуска затвора в Ландсберг всеки ден в 6:00 часа сутринта, но в 18:00 вечерта трябва да се връща и да нощува зад решетките.