Множество овации и ликуване безкрайно ликуване за Ули Хьонес. Президентът на Байерн не успя да сдържи сълзите си на радост, след като бе посрещнат бурно с възгласи „Ули, Ули” на годишното Общо събрание на клуба. Само след четири месеца 61-годишният бос ще трябва да се яви в съда по обвинение в укриване на данъци.

След страхотната спортна година и изторическия требъл от клуба обявиха и някои цифри. Клубът приключва годината с рекорден оборот от 432,8 милиона евро и трета най-голяма печалба в историята в размер на 14 милиона евро. Броят на членовете на най-големия германски клуб се е повишил до 223 985.

„Ще се изправя срещу грешката си. Вярвам в Германската съдебна система. Вярвам, че тази история ще има щастлив край през март. Ако тогава все още имам правото да бъда тук, то ви обещавам, че ще служа на този клуб до последния си дъх“, заяви емоционално Хьонес.

„Беше невероятна година, която всички ние, които сме тук, преживяхме заедно. Вярвам, че е може би това е най-впечатляващия, най-красивия период, който изживяваме в 113-годишната история на Байерн. Никога не е било по-хубаво да си фен на Байерн”, заяви изпълнителният директор и председател на Управителния съвет на клуба Карл-Хайнц Румениге.

По време на Общото събрание президентът Ули Хьонес позира гордо заедно с Румениге до спечелените трофеи през изминалия сезон.