Президентът на Байерн Ули Хьонес изрази увереност, че е само въпрос на време да станем свидетели на трансфер на футболист за 200 милиона евро.

Както е известно, през лятото Манчестър Юнайтед плати 105 милиона на Ювентус за Пол Погба, с което беше счупен предишния рекорд на Гарет Бейл, преминал от Тотнъм в Реал (Мадрид) за 100 млн.

„Преди няколко години казах, че футболът е достигнал финансовия си лимит. Сбърках. Сигурен съм, че скоро ще станем свидетели на трансфер за 150 или 200 милиона евро“, призна Хьонес пред „Билд ам Зонтаг“.

„Байерн е различен в сравнение с другите европейски грандове, които в последните години се превърнаха в машини за пари, след като получиха огромна финансова подкрепа. Парите са важни във футбола, но ние трябва да си останем различни“, допълни президентът на баварците.

„Предполагам, че ще трябва да върна много неща от предишния ми престой начело на клуба. Всичко свързано с Байерн е много емоционално за мен, което ме отличава от другите. Чувствах се много нервен преди изборите и затова бях много щастлив, след като ме избраха отново за президент“, коментира клубната легенда.

Ули Хьонес говори и за новите търговски и маркетингови възможности пред германския футбол.

„Ако Байерн играе с Борусия (Дортмунд) и двата отбора имат по един китайски футболист, това гарантира зрителски интерес от около 300 милиона души в Китай. Ако те плащат такса от 1 евро, за да гледат мача, това поставя напълно нова икономическа ситуацията за двата клуба. Това е приход от 300 милиона евро за един ден“, призна Хьонес.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА