Президентът на Гьозтепе Расмус Анкерсен даде пресконференция, на която говори по всички актуални теми в клуба. Той цитира думи на треньора Станимир Стоилов по отношение на напрежението, което се породи с феновете на "Гьоз Гьоз" в последните седмици.

Датчанинът говори още за селекцията и как иска тимът да изглежда през новия сезон в Суперлигата. 

"Дойдохме в Словения, за да видим как върви подготовката на отбора. Тимът се справя много добре. Работим със спортния директор Иван Манце и треньорите, за да изградим конкурентноспособен отбор за новия сезон. Доволен съм как се развиват нещата. Имаме още много работа. Искаме да намерим баланс между опит, младост и различни националности. Имаме много добър план за това и го следваме", започна Анкерсен. 

"Трябва да привлечем двама нападатели. Мисля, че имаме добри опции. В следващите седмици ще се подсилим на тази позиция. Трансферният прозорец е като да отидеш в супермаркета, да провериш какво може да си купиш. След това се прибираш и след седмица идваш пак, за да видиш как стоят нещата този път. Така работи трансферният прозорец. Има още много време. Работим много, за да привлечем нови играчи в отбора", каза още босът на Гьозтепе. 

"Колкото до Матеус Лис (б.р. - беше под наем в Гьозтепе от Саутхемптън) - той ни помогна много миналия сезон. Ние имаме, защо не, най-талантливият турски вратар Арда Йозчимен, в когото треньорите вярват много. Искаме да видим колко готов е той по време на лятната подготовката. Възможно е Матеус Лис да се върне, но това решение ще бъде взето в края на трансферния прозорец", продължи Анкерсен. 

"Не мога да ви кажа имената на нападателите, но те няма да ви изненадат. Всеки клуб в света иска добри нападатели, имаме добри опции. Ако очаквате да видите голяма звезда да дойде в Гьозтепе, това няма да стане. Ние работим по друг начин. Опитваме се да изградим добър отбор, а това не става само с добри играчи. Трябва да има баланс и в други неща. Опитваме се да намерим футболисти в пазари, където другите клубове не гледат. Това е нашият стил и стратегия", обясни датчанинът. 

"Феновете на Гьозтепе смятат, че отборът е най-добрият в света. Те го чувстват така. Ние се опитваме да правим най-доброто за Гьозтепе и да подобряваме клуба. Трябва обаче да сме реалисти къде сме сега. През последните две години бяхме във втора дивизия. Спечелихме промоция и имаме огромно предизвикателство пред нас. Ако сега даден футболист трябва да избира между нас и отбор, който играе в Европа, ще избере другия клуб. Това е реалността. Така работи пазарът. Може би след 2-3 години, когато подобрим клуба, това ще се промени. Имаме страхотна атмосфера, привилегия е да се играе пред тези фенове. В момента имаме нужда от Саутхемптън, за да привлечем тези футболисти. Те идват, защото виждат, че това може да е кратък път за тях за Висшата лига, ако се представят добре тук. Не поставям Гьозтепе на второ място, а на първо. Смятам, че това е ситуация, от която всички печелят", каза още Анкерсен. 

Президентът на Гьозтепе цитира думи на Станимир Стоилов на въпрос за напрежението, което феновете оказват на клуба. "Вчера вечерях със Станимир. Той каза нещо, за което е прав. Той винаги е харесвал да ръководи клубове с много фенове. Привържениците винаги те карат да си под напрежение и да даваш най-доброто от себе си за клуба. Затова не виждам напрежението от феновете върху нас като нещо лошо. Напротив, мисля, че е добре. Така притискат всеки в клуба, за да дава най-доброто от себе си", обясни босът на Гьозтепе. 

"Не мисля какво ще е след пет години, а за днес и утре, как да подобрим клуба. Няма да правя обещания какво ще постигнем. Ние ще изградим клуба така, че феновете да са горди. Също и следващите собственици на Гьозтепе, защото ние няма да сме последните, да получат нещо специално", добави той. 

"Искам да играем по правилен начин като отбор. Искам феновете на Гьозтепе да виждат атакуващ и агресивен футбол. Това очаквам да видя. Ние изграждаме отбор, който да прави това. Мисля, че много от отборите са изравнени. Лигата е трудна. Това е огромно предизвикателство за нас. Ще опитаме да завършим възможно най-високо. Надявам се да изненадаме хората с начина си на игра. Искаме да изградим силен отбор, но да не променяме много. Изградихме нещо през миналия сезон, искаме да запазим нещо от това. Искаме да запазим част от играчите, които да преминат на друго ниво с нас, както и да добавим други качествени играчи", каза още Расмус Анкерсен.