Президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес е направил ново изкачване в листата на най-богатите испанци. Той вече заема 11-о място в класацията, според последната информация на сп. „Форбс“.

За 73-годишния Перес, чието богатство се изчислява на 1,8 милиарда долара, това е втори прогрес в ранглистата в рамките на 2020 г. В началото на годината той е бил 43-и с 1,24 млрд, а през август вече е заемал 18-а позиция..

Флорентино Перес не е само президент на „белия балет“, той е изпълнителен директор на „Grupo ACS“, която е най-голямата строителна компания в Испания.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В класацията на авторитетното списание има още един президент на клуб от Примера дивисион. Това е Фернандо Роиг, който управлява Виляреал. Той притежава 9% от акциите на веригата супермаркети „Mercadona“.

73-годишният Ройг заема 15-о място в класацията на най-богатите испанци с 1,3 милиарда долара. Много по-напред в подреждането е брат му Хуан, който е изпълнителен директор и основен акционер в „Mercadona“. Хуан Роиг е трети, а богатството му е 4,1 милиарда долара.