Президентът на Спартак (Москва) Леонид Федун обяви, че до четири години неговият тим ще бъде равностоен на Челси. Лондонският клуб е собственост на руския милиардер Роман Абрамович.
 
“Според моите планове в края на 2015 г. Спартак ще може да се самоиздържа. Каква е разликата между нас и Челси? Спартак е легенда на руския и на съветския спорт, а Челси, ако не греша, дори не може да се доближи до нашите постижения”, заяви Федун пред “Ройтерс”.
 
“Работата е в това, че Абрамович похарчи много пари за своя клуб, но и получи добри приходи. Все пак има голяма разлика между английската Висша лига и руското първенство. До пет години нашите приходи ще са равностойни на тези на Челси и тогава ще видим, кой клуб е по-голям”, допълва Федун, който също като Абрамович е напрупал богатството си от петрол.
 
Роман Абрамович е на девето място в класацията на сп. “Форбс” за богатството на руските олигарски, като състоянието му се оценява на 13,4 милиарда долара. Федун е 23-и със 7,1 милиарда.
 
Руският магнат Алишер Усманов, който притежава около 30% от акциите на Арсенал, е пети в класацията със 17,7 милиарда долара. Собственикът на Анжи (Махачкала) Сюлейман Каримов е 19-и със 7,8 милиарда./БЛИЦ