Легендата на Тотнъм и на английския футбол Джими Грийвс е бил приет спешно в болница снощи. 80-годишният бивш нападател от няколко години има здравословни проблеми, но според информациите сегашното му настаняване в клиника не е свързано с пандемията от коронавирус. По-късно днес се очаква да бъдат изнесени подробности за състоянието му.

Грийвс, който през кариерата си е играл още за Челси, Милан, Уест Хям, Брентфорд, Челмсфорд, Барнет и Уудфорд, през годините преживя два инсулта, а от 2015 г. се придвижва с помощта на инвалидна количка. Сега той е настанен в клиника в Челмсфорд, близо до дома си в Есекс.

Бившият английски национал е считан за най-добрият нападател в историята на местния футболен елит. Активът му от 357 гола на ниво първа дивизия остава ненадминат 49 години след края на кариерата му. Освен това има 44 попадения в 57 мача за „трите лъва“, с които става световен шампион през 1966 г., въпреки че получава контузия по време на груповата фаза и не участва в следващите мачове на Англия.