Английският Ливърпул може да се сдобие с неочаквана финансова инжекция от 200 милиона паунда от страна на милиардер от Саудитска Арабия. Това обаче е на път да поднови битката между собствениците на клуба Том Хикс и Джордж Джилет, които се опитват да продадат своята част от клуба.

Принц Файсал бин Фахад бин Абдула ал Сауд бе на “Анфилд” при вчерашната победа с 6:1 над Хъл Сити, а Джилет дори го заведе до съблекалнята, да се запознае с играчите. Хикс обаче не бе част от шоуто с арабския богаташ, който според данните иска да купи не повече от 50% от клуба.

Според източници до Джилет посещението на принца е било преди всичко относно построяването на школи под патронажа на Ливърпул в Средния Изток и не е ставало дума за инвестиции в клуба. Според “Нюз ъф дъ Уърлд” обаче това е част от опитите на съсобствениците на мърсисайдците да се изгонят един друг от борда на директорите.

Принц Файсал, който бе на трибуните на “Анфилд” в компанията на трима охранителите е изпълнителен директор на маркетинговата и инвестиционна компания от Саудитска Арабия “F6”. Той е поредното име от потенциални инвеститори в Ливърпул, което излиза на бял свят./БЛИЦ