Назначението на Рафаел Бенитес за мениджър на Челси преди няколко седмици предизвика остра реакция от страна на феновете на тима. Привържениците не бяха доволни от уволнението на Роберто ди Матео, който изведе "сините" до триумф в Шампионската лига само за три месеца на поста. Освен това феновете на Челси имат стара вражда с Рафаел Бенитес от времето, когато испанецът беше мениджър на Ливърпул. Пристигането на Бенитес на “Стамфорд Бридж” беше определено като едно от най-странните треньорски назначения в историята на футбола. Британското издание “Backpage football” припомни за няколко други подобни случая. Един от тях е решението на испанския Селта да вземе Христо Стоичков през април 2007 година.
 
“Само ръководството на Селта знае защо назначи темпераментния българин през 2007 г. Едно е сигурно – не беше заради треньорската му кариера. Единственият му подобен опит преди това беше работата му в националния отбор на България. Там той стана известен с това, че в мач срещу Малта запожи на странната схема 2-4-4 и в резултат на това тимът му изоставаше в резултата в продължение на един час. Самият Стоичков гордо заяви, че не залага много на тактиката. Освен това той се скара с голяма част от играчите, което принуди някои от тях, дори Стилиян Петров, да откажат да играят за националния отбор. Стоичков обиди румънците преди европейска квалификация и дори ги обвини в уреждане на мач. След като под негово ръководство Селта изпадна от Примера дивисион, българинът напусна под предтекст “семейни причини”, е коментарът на изданието за назначението на Стоичков в Селта.
 
Сред другите посочени примери е неуспешният престой на легендарния Брайън Клъф начело на Лийдс в началото на сезон 1974/75. Клъф остава само 44 дни начело на тима, който записва ужасен старт на първенството, след като преди това е доминирал в Англия. След това Брайън Клъф поема Нотингам и прави от отбора двукратен носител на КЕШ.

Посочено е решението на шотландския Рейт Роувърс да назначи Клод Анелка през лятото на 2004 г. 36-годишният брат на Никола Анелка нямаше абсолютно никакъв опит като треньор, но пък обяви, че е готов да плати 300 000 паунда на всеки тим, който го назначи. 36-годишният Анелка остана само няколко месеца на поста и напусна през септември 2004 г.

Може би най-странният случай е назначението на Атилио Ломбардо за играещ мениджър на Кристъл Палас през 1998 г. Бившият италиански национал не говореше английски и нямаше никакъв опит, но това не беше пречка за собственика Марк Голдбърг, който постави шведския халф Томас Бролин за преводач. Работата на Ломабрдо беше толкова отчайваща, че той се върна в Италия, а в края на сезона Кристъл Палас изпадна.