ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

18-годишната Линда Кайседо прави фурор на световното първенство по футбол за жени. Големият талант от Колумбия обаче притесни мнозина, след като колабира на терена два пъти в рамките на три дни. 

Звездата на Реал (Мадрид), която пребори рака само шест месеца преди Мондиала в Австралия и Нова Зеландия, припадна малко след като отбеляза страхотен гол срещу Германия в среща от груповата фаза, спечелена от тима й с 2:1. 

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Преди три дни пък Кайседо загуби съзнание на тренировка. 18-годишната Кайседо спринтираше с топката, когато внезапно спря и се хвана от лявата страна на гърдите, след което припадна. Медицинският екип веднага й се притече на помощ, а ужасените й съотборнички се опасяваха от най-лошото. За щастие Кайседо успя да се свести, преди да бъде качена на линейка и откарана в болница.

Линда се възстанови и дори излезе титуляр срещу германките. Тя вкара и страхотно попадение за Колумбия в 52-ата минута, откривайки резултата. Половин час по-късно обаче Кайседо отново колабира и се нуждаеше от помощ, за да се изправи и да се насочи встрани от терена. Невероятно, но след това тя се завърна и беше заменена чак дълбоко в добавеното време. 

Голът й не се оказа победен, след като звездата на Германия Александра Поп вкара дузпа в 89-ата минута и изравни резултата. Драмата тепърва предстоеше - Мануела Ванегас се разписа с глава в 97-ата минута, за да донесе победата на колумбийките. 

Кайседо беше диагностицирана с рак на яйчниците на 15-годишна възраст - февруари 2020 г., точно преди пандемията от коронавирус. Тя се нуждаеше от операция за отстраняване на тумора и се подложи на химиотерапия в продължение на половин година, преди да успее да се върне на футболния терен. 

"Истината е, че бях много млад и може би не разбирах напълно какво се случва с мен", признава футболистката.

Възстановяването й е смайващо, а наскоро осъществи трансфер от Депортиво Кали в Реал (Мадрид). 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!