Кариерата на Мохамед Салах като футболист на Челси е поставена на кантар, след като 22-годишното крило получи призовка да се яви на служба в египетската армия.
 
Салах, който премина на „Стамфорд Бридж“ от Базел през януари срещу 11 милиона паунда, получи право да живее и играе в Англия на базата на участието си в образователна програма.
 
Неговата регистрация в програмата беше отменена от министъра на висшето образование в Египет, което означава, че футболистът трябва да се върне в родината си.
 
Ако Мохамед Салах се върне в Египет, за да влезе в армията, той няма да има правото да напуска страната за периода на военната си служба, който може да продължи от 12 месеца до 3 години.
 
„Салах ми каза, че е шокиран от решението. Той се опитва да представя Египет по най-добрия начин пред света, а какво получава в отговор. Това ли е най-добрият отговор от страна на държавата?“, заяви директорът на националния отбор на Египет Ахмед Хасан.
 
За разрешаване на казуса е свикана среща между египетския футболен съюз, треньорското ръководство вна националния отбор и министъра на висшето образование.