Английският шампион Манчестър Сити е близо до договор с бившия директор технически директор на Барселона Чики Бегиристайн, който е голям приятел с легендата на българския футбол Христо Стоичков.
 
Според „Дейли Мейл” подписването на контракта ще доведе до реорганизация при „гражданите”. 48-годишният специалист ще се присъедини към изпълнителния директор на Сити и бивш вицепрезидент на Барса Феран Сориано, въпреки че бе ухажван от Ливърпул, Тотнъм и Челси.
 
Бегиристайн ще заеме длъжността технически директор, която ще му даде право да набира персонал. Така той ще има възможност да доведе в Сити бившия съветник на Йохан Кройф – Хоан Патси.
 
Бегиристайн е близък и с Хосеп Гуардиола. Това може да породи спекулации, че бившият наставник на каталунците може да замени италианеца Роберто Манчини, след като „гражданите” разочароват с представянето си в Шампионската лига.
 
Приятелят на Христо Стоичков, който беше атакуващ халф в близкото минало, бе технически директор на Барселона в периода 2003-2010 година и доведе на „Камп Ноу” играчи като Роналдиньо, Самуел Ето’о и Дани Алвеш.