Румънският милиардер Джиджи Бекали, който е близък до избягалия в Дубай бивш собственик на Левски Васил Божков, предизвика истински хаос в местния гранд ФКСБ (бившия Стяуа Букурещ). Бекали обяви, че почти никой в отбора не е ваксиниран срещу COVID-19, тъй като самият той смята това за опасно и ненужно.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Не съм забранил на никого да се ваксинира, но играчите знаят мнението ми и ме слушат за всичко. Казах им, че дори да ми насочат пистолет в главата, няма да си сложа ваксина.

Това е нещо измамно, което не дава никакви гаранции. Защо ваксинираните не се тестват? Те също може да са заразени. Ако играят с COVID-19, може да получат инфаркт на терена и да умрат. Кой ще е виновен тогава? Аз ли? Правя го за футболистите, искам да ги защитя. Нека тестваме всички преди мач и който е заразен, няма да играе", обясни Бекали пред gsp.ro.

ФКСБ е силно засегнат от пандемията от коронавирус, като треньорът Едуард Йорданеску, работил преди години в ЦСКА, и няколко играчи са в изолация след положителни тестове.

В същото време Румъния е на 11-о място в света с 255 хиляди заразени за последния месец и близо 5 хиляди починали. Само от вчера жертвите са 442.

Вижте в какво райско място се скри умело Васил Божков СНИМКИ