Станимир Стоилов получи поредното признание за добрата си работа в Кипър. Наставникът на Анортозис е класиран на второ място в анкетата за най-добър треньор в местното първенството на най-популярния спортен портал в страна „24 Sports”.

Допитването е продължило една седмица и Стоилов е събрал повече от 1200 гласа. Пред него е единствено наставникът на шампиона и лидер в класирането след редовния сезон АПОЕЛ – сърбинът Иван Йованович. Считаният за икона в Кипър треньор на Омония Душан Баевич е след българския специалист.

“Станимир Стоилов е истински реформатор. Той превърна Анортозис от „грозна дама” в „красива кукла. Само в рамките на няколко месеца „синьо-белите” се превърнаха в силен отбор, който играе добър футбол, с манталитет на победител и отборен дух. Анортозис не показва големи колебания в играта си и печели доверието, дори и на най-взискателните фенове. С упоритата си работа Стоилов спечели благодарността на запалянковците, доверието на всички в Анортозис и уважението на противниците си”, пише “24 Sports”.

Мъри пое Анортозис в началото на 2011 година, като отборът бе на 6-о място без победа в 9 поредни мача. В края на редовния сезон кипърският гранд завърши на 3-а позиция, като под ръководството на Станимир Стоилов записа 11 победи, 2 равенства и само 1 загуба (б.р. – служебна от Ермис). Освен това Анортозис вече е и на полуфинал за Купата на Кипър./БЛИЦ