В навечерието на европейската квалификация между Англия и Българи на Острова се сетиха за един от първите български футболисти във Висшата лига. Фенски сайт на Уест Хям посвети обширна публикация на бившия нападател на „чуковете“ Светослав Тодоров. Заглавието е „Българската връзка на Уест Хям“. Уточнението е, че ретроспекцията се прави именно заради пре

Авторът Дан Кокър описва доста подробно кариерата на 41-годишния бивш български национал в периода 2001-02 г., когато той е част от „чуковете“. Тодоров преминава на „Ъптър Парк“ през януари 2001 г., когато на Литекс са платени 500 000 паунда. Уточнено е, че трансферната сума може да нарасне до 2 милиона в зависимост от представянето на нападателя.

Проследените са мачовете и головете на Светослав Тодоров с екипа на Уест Хям, като авторът дори е прикрепил видео с попаденията на българина за „чуковете“.

Не е пропусната е последвалата част от кариерата на Тоди, преминала през английските Портсмут, Уигън и Чарлтън, украинския Ховерла и Литекс. Описана е треньорската кариера на Светослав Тодоров до момента. До момента той е работил начело на Добруджа, младежкия национален отбор до 19 г., дубъла на ЦСКА и Ботев (Гълъбово). През това лято бившият нападател стана асистент на бившия си наставник в Портсмут Кевин Бонд в третодивизионния Саутенд.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)