Германският национал Никлас Зюле е дал положителен тест за COVID-19, информира „Билд“. Германският футболен съюз от своя страна потвърди за наличието на заразен играч, но не разкри неговото име.

Според немските медии, футболистът и четиримата му най-близки контакти Серж Гнабри, Джамал Мусиала, Йошуа Кимих (тримата съотборници на Зюле в Байерн) и Карим Адейеми (Ред Бул Залцбург) са поставени под карантина. Изолиран е и нападателят на баварците Ерик Максим Чупо-Мотинг.

26-годишният защитник Никлас Зюле е преминал пълен курс на имунизация за коронавирус. До момента той не е проявил никакви симптоми на заболяването. За Кимих се знае, че не е ваксиниран, но няма информация каква е ситуацията с останалите четирима играчи.

„Новината не е добра, тъй като това се случва преди последните ни две световни квалификации. Това създава затруднение на треньорския щаб, но здравето на всички е на първо място“, заяви Оливер Бирхоф, който е директор на националния отбор на Германия.

Бундестимът, гарантирал си вече участие на Мондиал 2022, в четвъртък приема Лихтенщайн, а в събота гостува на Армения. Немците оглавяват класирането на квалификационна група „J“ с 21 точки. Румъния има 13, Северна Македония и Армения са с по 12. Именно тези три отбора ще спорят за второто място, което дава право на участие в плейоф за световното първенство.